De pe bloguri adunate

de / February 13th, 2011 / 180 vizualizari

Descoperim in fiecare zi bloguri noi, bloguri  in care voi, serial readerii, ne povestiti despre cartile voastre preferate, recomandati carti nestiute inca de altii… Nu odata mi-a fost dat sa aflu de o noua carte sau chiar ecranizare a vreunei carti minunate dintr-un blog sau altul. Ne-am gandit astfel sa adunam in fiecare saptamana cateva recomandari ale voastre intr-un post dedicat voua, blogerilor de pretutindeni.

Saptamana aceasta…

Pe Shauki’s Books am descoperit cartea ACVILA LEGIUNII A IX-A intr-un post care incepe cam asa: “E cam aiurea cum cărţile bune trec neobservate. O ştiu din proprie experienţă, căci au fost multe titluri pe care le-am descoperit la doi-trei ani de la apariţia lor…” Sunt perfect de acord cu aceasta observatie, deoarece sunt atatea carti care trec pe langa noi, la un pas poate, si habar nu avem. Mai mult decat cartea recomandata, am aflat si de ecranizare. Mi-a cam facut cu ochiul, desi e film istoric, datorita actorului principal: Channing Tatum (din Step Up). Aflati mai multe despre carte si film aici.

Adinab recomanda pentru iubitorii de SF-uri cartea lui Neal Stephenson, Show Crash. Nu sunt eu fana a acestui gen de scrieri, insa felul cum este prezentata cartea m-a tinut prinsa pana la finalul recenziei. Si tot entuziasmul meu piere brusc odata cu entuziasmul Adinei. Mai multe impresii despre carte aici.

Am descoperit cartea Aurorei Liiceanu, Prin perdea pe blogul Bialog.ro: “Conchid în ideea că această carte este una bună, în mine a trezit sentimente umane, mi-a plăcut și o consider must read pentru lectura feminine și oarecum feministă. Aurora Liiceanu, poate nu este chiar o prezentă de calibru în psihologia românească, dar scrie bine, este talentată și deține păreri pertinente vis a vis de lume și viață în general, este o femeie valoroasă.” Citeste aici impresiile Biancai despre carte.

Simona ne povesteste pe blogul ei despre cum si-a dezvoltat pasiunea despre citit. Inceputurile. M-am intors odata cu ea la momentele acelea cu primele litere, silabe, cu “Ana are mere”… Fiecare am avut un punct de la care am pornit, de la care ne-am dezvoltat pasiunile, am avut o muza… Mi-a placut cum si-a expus Simona propria muza. Concluzia, suntem serial readeri de la inceputuri!

Despre cartea Jocul ingerului am aflat de pe blogul lui Bogdan, …blog de meteorolog. “Un tânăr scriitor, David Martin, muribund şi disperat încheie un contract cu un editor parizian de care nu a auzit nimeni şi pe care nimeni nu l-a văzut vreodată, pentru a inventa o nouă religie. în schimbul a o sută de mii de franci francezi. Mai târziu descoperă că, ceea ce credea a fi oprtunitatea vieţii sale, este de fapt o parte a unui complot sinistru.” Bogdan recomanda aceasta carte iubitorilor de “mistery thriller”, desi, dupa cele scrise de el, eu as recomanda-o iubitorilor de carte in general, celor care citesc dar si scriu.

Aud destul de des ca “tinerii din ziua de astazi nu mai citesc”. Nu sunt de acord. Sustin sus si tare ca tinerii citesc, noi citim si ma bucur de fiecare data cand dau peste acest adevar in blogosfera.

Cele de mai sus sunt doar cateva dintre articolele descoperite pe bloguri. Vom reveni cu altele si, daca descoperiti si voi cate un articol interesat cu si despre carti, nu ezitati sa ne spuneti!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare