Cuvinte de pe bloguri

de / August 21st, 2011 / 196 vizualizari

Astazi am tras linie dupa o alta saptamana. Saptamana de vara cu cer senin si soare fierbinte. S-au scurtat zilele si noptile isi arata mai devreme stelele. Timpul de lecturi nocturne se mareste incet, incet… Am poposit pe cateva bloguri si m-am gandit sa va ofer astazi cateva articole care m-au impresionat prin cuvintele lor frumoase, line… Bloggeri citesc, dar si scriu. Si scriu al naibii de frumos!

Un prim articol pe care vi-l recomand este scris de Cristian Sirb pe blogul Masa pustie. “Aș încerca și eu un titlu în stilul căznit al alteței sale nobeliare Frau Herta Mueller. Călărețului îi șade bine cu drumul, vezi bine că drumul i-a fost cusut de-a dreptul pe trup la patru ace de un croitoriu meșter nevoie mare, cușma brumărie neclintită pe capu-i pletos e bătută cu mare sinchiseală în cuie să n-o ia pe sus vântul primăvăratic al începutului de toamnă ruginie. Calul cară în spate biblioteca noastră orășenească, nu spui ce…” La inceput mi-a atras atentia cuvantul biblioteca si mai apoi m-am lasat purtata printre randuri. A scris superb si va invit sa va delectati si voi cu aceasta scriere aici.

Pe cand cautam bloguri cu poezii am citit pe Minunile gandului un articol superb. “Mă ridic de pe canapea şi aprind lumina în hol. Ceasul arată ora 23.20. Îmi dă târcoale somnul, dar nu vreau să mă culc. Nu ştiu când a început să ningă. Deschid geamul de la balcon şi întind palmele înfierbântate să prind fulgii. Sunt răcită şi singură în noaptea de Anul Nou. În bloc nu are loc nici o petrecere, dar în stradă pocnitorile şi…” A reusit sa ma intoarca in timp cumva. Tot articolul aici.

O citesc pe Lotus frecvent. I-am descoperit blogul in urma cu ceva timp si o urmaresc de la postare la postare. Scrie frumos, senin, scrie pentru ea si pentru ochii care iubesc frumosul. “Am fost îndrăgostită. Cândva. Și parcă acest cândva, a fost într-o altă viață. Într-un alt timp. Un timp, cu minute și secunde ce acum îmi apar estompate, diluate. Și acum, privind peste umăr cu ochii rotunjiți cumva, zâmbesc. Rănile s-au vindecat, cicatricile sunt aproape invizibile. Și asta e bine. Dacă n-ar fi deloc, m-ar ispiti uitarea a ceea ce am învățat. Regretele s-au dizolvat.” Am ales articolul asta la intamplare sau poate pentru ca e vorba de iubire… Insa va invit sa-i cititi si restul articolelor. Sunt scrise cu inima!

Pe blogul Amanta de inimi am gasit un articol pe care l-am citit fara rasuflare. Sunt cuvinte impletite astfel incat sa te faca sa citesti mai departe, sa vrei mai mult…“ştii ce e cel mai greu, fetiţule? să înveţi să te ţii singur de mână, şi în acelaşi timp să adormi zâmbind. eu învăţ, în atotputernica noastră imposibilitate, să pre-iau şi să post-iau de la tine ceea ce eu n-am şi ceea ce mi-e îmi lipseşte. gustul răzbunării e incomensurabil, oricât dogme aş cunoaşte, nu mă pot dezice de el.” Cititi aici intregul articol.

Un alt articol pe care vreau sa vi-l recomand l-am citit pe blogul Psipsina. Nu va spun decat ca aceste cuvinte frumoase si poate triste m-au lasat pe mine fara cuvinte… “îmi imaginez adesea că ştiu cine eşti. că îmi eşti. că nu te caut, pentru că eşti atât de aproape încât orice s-ar îmtâmpla şi oriunde aş fi, eşti aici. dar atunci când deschid ochii sub umbrela prea mare, întotdeauna prea mare pentru umerii mei mici, simt aproape acut şi aproape dureros absenţa ta, chiar dacă, de fapt, nu ne-am întâlnit niciodată. trupurile noastre …” Intregul articol este aici.

Sunt atatea casute virtuale care adapostesc cuvinte magice, cuvinte care aduc o clipa de incantare, un zambet, o fericire. Pe acestea de mai sus vi le recomand cu drag si astept si recomandarile voastre. Cuvintele sunt binevenite, fie ca sunt din carti sau de pe bloguri. Toate vin din suflet!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul urmator

6 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare