Cu drag, de pe bloguri

de / October 23rd, 2011 / 118 vizualizari

A trecut ceva timp de cand nu am mai vorbit despre bloguri, de cand nu v-am mai recomandat articolele minunate pe care le citesc, articole scrise de oameni frumosi, oameni care iubesc, oameni care indragesc cartile si cuvintele. Iata astazi cateva articole care mi-au mers la suflet:

Anda Docea a scris despre Femeia care asteapta, carte scrisa de Andrei Makine. A scris in stilul ei propriu, emotionant care te imbie la visare, dar si la lectura: “Dar cred că da, e plină lumea de femei care aşteaptă, în timp ce, diabolic, timpul se scurge în direcţia care lasă urme adânci sub ochi şi între sprâncene şi ia lucirea din privire cu mâna uşoară a unui chirurg extrem de priceput (ochii trădează, întotdeauna, ca şi când tot ce am trăit rămâne fotografiat pe retină şi de acolo se proiectează spre lume).” Puteti citit intregul articol aici.

Am citit acum ceva timp o recenzie foarte draguta pe blogul lui Iris. E vorba de cartea Dosarul Capri, scrisa de Amanda Prantera. Iris a apasat fix “butoanele” care sa imi atraga atentia asupta cartii inca de la primele cuvinte: “Dosarul Capri este povestea lui Lola Salvia d’Acquaviva, o ducesa ce se refugiaza in frumoasa insula Capri, unde incepe o corespondenta aproape zilnica cu un anume Simon Parks din Ladbroke Grove, acesta din urma oferindu-si ajutorul, la inceput, in incercarea Lolei de a scrie o carte, urmand prin a o insoti apoi, virtual, prin mai toate pataniile sale.” Puteti citi toata recenzia aici.

Pe blogul Ioanei am citit un articol simpatic foc, un semn de intrebare care ar duce la alte si alte intrebari. E vorba de vampiri: “Ma simt invadata de vampiri! Voi nu? Vorbesc foarte serios…. Si mie imi plac filmele asa mai sangeroase, uneori cu vampiri, si mie mi-a placut Dracula si l-am vazut de n ori, m-am uitat si la Nosferatu, unde trebuie sa ai ceva vointa sa urmaresti pana la capat  mai ales ca este facut in 1922.” Daca va plac vampirii (sau nu), puteti citi si comenta articolul aici.

Despre carti am citit pe blogul Cer senin si ape limpezi. Sunt cuvinte rostite apasat, dintr-o iubire imensa de carte… “Dintotdeauna m-au fascinat cartile, de cand citesc mi-am construit din ele vieti, castele, feti-frumosi si-am fost pe rand printese ori Ilene Cosanzene. Iubesc, cu pasiune, cartile de orice fel si-n orice limba scrise. Nu m-am dezis niciodata de ele si n-am sa o fac nici acum dar constat, mereu cu surprindere, ca marile mele Adevaruri si Revelatii, insasi cunoasterea si celui mai neinsemnat lucru…nu mi-a fost sortit sa-l invat din carti.” Cititi aici intregul articol. Orice comentariu din partea mea ar fi de prisos.

Stiu ca ar trebui sa postez articole cu si despre carti, doar eu mi-am facut regulile. Dar imi permit sa le incalc. Am citit un articol pe blogul Casa cu nuci care mi-a taiat respiratia. Poate pentru ca stiu senzatia, cunosc sentimentul pe care il reda Andreia prin cuvinte: “Adierea vantului pe care o simti in spate are temperatura unei explozii nucleare. Privirile simplilor trecatori care nici macar nu te cunosc par ca te patrund. Par ca te judeca. Par ca stiu mai mult decat poti stii tu despre tine. Par ca au raspunsurile dar pur si simplu, din rautate, nu vor sa ti le dea.” Va recomand intregul articol, e absolut superb, e o stare de spirit.

Cu acest articol voi incheia sesiunea de blogarit de astazi. Daca aveti bloguri pe care le urmariti si merita citite si de altii, bloguri cu si despre carti sau bloguri unde se scrie cu sufletul, nu ezitati sa ne spuneti! Vrem sa citim si noi!

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare