Mystery & Thriller Festival – ateliere de creative writing

de / May 30th, 2013 / 162 vizualizari

Mystery&Thriller Festival

Daca doriti sa descifrati misterele scrierii unui roman de fictiune, va invitam sa participati la Creative Writing Workshops, care se vor desfasura la Raisnov, in perioada 5-10 iulie 2013. Scriitorii incepatori sau profesionisti de literatura mystery & thriller vor putea participa la doua ateliere de creative writing pe zi. Scrierea creativa are definitii din cele mai diverse. De la tehnica scrisului si abilitatea in sondarea textului, paina la redarea unor subtilitati de stil sau perceptia corecta a metaforizarii. Suna complicat? De fapt, nu e deloc asa.

Invatam doar sa scriem intr-un mod corect. Perfectionam o terapeutica a imaginatiei, explorand ceea ce ne contureaza. Cursul se bazeaza pe ideea interactivitatii si a relaxarii, oferind o cale de a va incerca limitele, reactiile, stilul si hotarairea in scris. Atelierul este precum un psiholog bun, va lasa pe voi sa faceti toata treaba, sa cautati, sa rascoliti, sa cotrobaiti prin toate cotloanele paina va gasiti propriile raspunsuri, stilul si propria voce. Nu mai vorbim despre faptul ca locatiile vor fi dintre cele mai variate si originale. Ce parere aveti despre un atelier de creative writing la miezul noptii in Cetatea Raisnov? Dar in inima unei pesteri, totul la lumina facliilor? Surprizele se vor tine lant, toate concepute special pentru a va ajuta sa va descatusati imaginatia si sa va descoperiti propria voce.

Temele ce vor fi abordate la atelierele de creative writing sunt urmatoarele: alegerea subiectului si a personajelor, planificarea actiunii, dialogul, teme celebre, scenaristica, manipulare, media, ghid editorial, sfaturi practice pentru tinerii autori, plotul istoric, despre serviciile secrete la noi si in lume, filme celebre realizate dupa romane celebre, istorie si crime fiction, medicina legala, arme albe si arme de foc, etc. Conferentiarii care vor sustine atelierele sunt specialisti cu multa experienta in domeniu. Locurile sunt limitate la 12 participanti, in ideea ca fiecare cursant in parte sa beneficieze de atentia deplina a tuturor conferentiarilor.

Servicii incluse:
-Cazare, plus trei mese la pensiune in regim de 3 margarete
-Acces la toate atelierele taberei Creative Writing Workshops
-Materialele si locatiile necesare pentru buna desfasurare a atelierelor
-Acces in Cetatea Raisnov si la evenimente pe toata perioada Mystery & Thriller Festival 2013
-Publicarea povestirilor finale intr-o antologie care va reuni lucrarile participantilor la tabara
-Premii pentru cele mai bune 3 povestiri la finalul taberei
-Reducere de 30% pentru cartile editurii Crime Scene si Tritonic.

Obiectivul principal al festivalului este sa aduca pasionatilor genului o oferta completa: posibilitatea de a achizitiona ultimele aparitii de carte si jocuri pe calculator, de a viziona filme reprezentative pentru gen, de a se bucura de savoarea intailnirilor cu autorii, de a participa la jocuri interactive tematice si tabara Creative Writing Workshops, la dezbateri si conferinte incitante alaturi de jurnalisti si nume de referinta. Nu vor lipsi nici concertele sustinute de trupe cu priza la public pe scenele din Cetate si din oras. Si, desigur, Marea Gala, care va incheia festivalul.

Pentru mai multe detalii si inscrieri o puteti contacta pe Monica Ramirezmonicaramirez96@gmail.com

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare