5 bloguri, 5 recomandari

de / June 26th, 2011 / 163 vizualizari

Am mai strans cateva recomandari, de bloguri, de carti, toate numai bune de citit! Iata ce puteti trece pe lista voastra de carti:

Pe Devoratorul de carti am citit despre o carte care m-a pus putin pe ganduri, Cutremur de timp de Kurt Vonnegut. Poate ca nu as fi luat-o in seama in alte conditii, dar fraza asta mi-a atras atentia: “Singura chestie era că oamenii erau conştienţi de faptul că s-au întors înapoi în timp şi că erau nevoiţi să trăiască exact la fel. Erau prizonierii deciziilor pe care le luaseră deja. Cu alte cuvinte, liberul lor arbitru fusese suspendat pe o perioadă limitată de timp.” Va recomand intregul articol!

Despre cartea 1984 a lui George Orwell am citit pe blogul Filme, carti si alta alea. Am mai auzit de ea in cateva randuri, insa nu mi-a starnit curiozitatea pana acum. “Morala principală care poate fi scoasă din această carte? Omul nu învaţă şi nu va învăţa niciodată din propriile greşeli. De aceea vă rog să o citiţi pentru că nu este doar un simplu roman, ci este şi o importantă lecţie de istorie, o radiografie cât se poate de realistă a întunecatului şi indescifrabilului suflet uman.” Mai multe despre carte cititi aici.

Pe blogul lui Iris am redescoperit cartea Sotia calatorului in timp de Audrey Niffenegger. Am vazut filmul acum ceva timp si mi-am pus cartea pe lista. Si, dupa cum spune si Iris, pare o carte minunata: “Viaţa privită prin ochii unor oameni care, aparent au tot ce şi-ar putea dori, însă puţin timp de a se bucura de toate acestea. Cartea ne învaţă că fericirea se câştigă greu, cu eforturi, cu sudoare, cu lacrimi, ea constă în lucrurile ce adeseori uităm sa le vedem pentru ca suntem prea ocupaţi alergând dupa ceea ce credem că ne dorim dar ceea ce nu e întotdeauna şi ce ne trebuie.” Mai multe cititi aici. (Iris, multumim ca ne-ai recomandat recenzia!)

O recomandare mai putin pozitiva am gasit pe Chestii livresti, Cimitirul din Praga a lui Umberto Eco: “dacă în numele trandafirului, referinţele filozofico-livreşti intră unitar în intriga poliţistă, în cimitirul din praga, ele chiar uzurpă intriga, cititorul asistând la descrieri pseudo-istorice de istorie modernă. mişcarea lui garibaldi, asasinatele regale, afacerea dreyfus ş.a. sufocă acţiunea şi doar ironiile şi glumele auctoriale te fac să mergi mai departe.” Aici puteti citi intreg articolul. Voua cum vi s-a parut cartea? V-a intrigat?

O alta recomandare am gasit pe Nebunii au propria lor lume (ce imi place titlul asta!). Este vorba de Istoria asediului Lisabonei a lui Jose Saramago. “Rescriind istoria prin intermediul lui Raimundo Silva, José Saramago se ia la întrecere cu ea și reușește să creeze o nouă istorie care naște și care se naște reciproc dintr-o poveste de dragoste a acestui Raimondo Silva, corector la o editură, cu Maria – superioara sa. Ceea ce n-am putut să nu remarc la toate romanele lui Saramago pe care le-am citit până acum e faptul că personajele nu par desprinse din lumea oamenilor de rând, asta în ciuda faptului că-și petrec existența în ea.” Inca mai am in amintire impactul pe care l-a avut Eseu despre orbire asupra mea si cred ca romanul de fata are si el “magia” lui. Cititi mai multe aici.

Ati citit cartile de mai sus? V-au pus pe ganduri? Lecturi placute va doresc!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul urmator

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare