Gunter Grass, de la scandal la spital

de / April 18th, 2012 / 103 vizualizari

Bine, nu chiar scandal, dar rimeaza mai bine decat polemica. Scriitorul german Gunter Grass, laureat al premiului Nobel pentru literatura pe anul 1999, a fost internat in spital din cauza unor probleme cardiace.

Purtatorul de cuvant al spitalului Asklepios St. Georg a confirmat internarea scriitorului in varsta de 84 de ani, dar nu a dat alte detalii. Internarea vine pe fundalul polemicii starnite in presa germana de un poem de-al lui Gunter Grass in care era criticat Israelul si politica acestuia prin care ameninta ca va bombarda instalatiile nucleare iraniene. Imediat dupa aceea, Ministrul de Interne al Israelului, Elie Yisha, l-a declarat pe autor “persona non-grata”.

Poemul in proza “Ceea ce trebuie spus” a fost publicat in ziarul Suddeutsche Zeitung si constituie, dupa parerea ministrului Elie Yisha, “o tentativa de a atata flacara urii contra statului Israel si contra poporului israelian“.

Nu este prima data cand Gunter Grass starneste polemici, in 1961 intrand in vizorul politiei secrete Stasi, printr-o scrisoare deschisa in care contesta constructia Zidului Berlinului.

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare