Unde sunt? > Acasa > Autori > Vintila Horia

Biografie Vintila Horia


Vintila Horia Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Vintila Horia
Data nasterii: 18 decembrie 1915
Locul nasterii: Segarcea
Biografie: Vintila Horia a fost un diplomat, eseist, filozof, jurnalist, pedagog, poet si romancier roman, care a scris in special in limbile romana si franceza, cunoscand consacrarea internationala dupa exilul sau.

Este singurul scriitor roman distins cu Premiul Academiei Goncourt. Acordat in 1960 pentru romanul Dumnezeu s-a nascut in exil si contestat imediat de oficialitatile de la Bucuresti, cu sprijinul larg al stangii comuniste franceze, premiul (care nu i s-a retras niciodata) atesta creatia unui scriitor si ganditor cu o profunda vibratie crestina si a unui stilist de reputatie mondiala. A scris enorm, in diverse genuri, in romana, franceza, spaniola si italiana. A fost tradus in peste douazeci de tari. Toate cartile sale exprima credinta in renasterea spirituala.

"Radacinile noastre - spune el -, fara sa stim, se intind in sus, catre acolo unde nimic nu se schimba." Gandirea filosofico-literara a lui Vintila Horia se incadreaza intr-o "dreapta ideala", unde toate imperiile decad; "nu supravietuieste decat imperiul etern al spiritului".

Carti publicate de Vintila HoriaPoll

Votati cartea lunii!