Unde sunt? > Acasa > Autori > Madeline Miller

Biografie Madeline Miller


Madeline Miller Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Madeline Miller
Data nasterii: 24 iulie 1978
Locul nasterii: Boston, Massachusetts, Statele Unite
Website: http://madelinemiller.com/
Biografie: Madeline Miller s-a născut în Boston, dar a crescut în New York City și Philadelphia. După ce a terminat Brown University, cu masteratul în Clasici, a devenit profesoară de liceu, predând greaca, latina și opera lui Shakespeare. Actualmente locuiește lângă Philadelphia, Pennsylvania, unde predă și scrie.

La romanul ei de debut, Cântecul lui Ahile, a lucrat zece ani. Publicat în 2011, acesta repovestește într-o cheie surprinzătoare bătălia Troiei și a primit Orange Prize for Fiction, unul dintre cele mai prestigioase premii literare britanice. Al doilea roman, Circe, a ajuns imediat nr. 1 în topul New York Times de bestselleruri, a fost distins cu numeroase premii și este adaptat pentru serializare HBO.

Despre protagonista sa, Madeline Miller a declarat:

„Tradiția vrăjitoarei sexy care-i ademenește pe bărbați cu frumusețea ei a fost îmbrățișată în zilele noastre de creatorii de modă, dar își are rădăcinile în prima vrăjitoare a literaturii occidentale: Circe. Mitul ei aduce laolaltă multe motive clasice: abilitatea de a lucra cu licori fermecate, bagheta magică și controlul asupra animalelor. Cea mai notabilă este însă ambiguitatea ei morală – deși începe ca un personaj amenințător, după ce se îndrăgostește de Odiseu, ea îi retransformă corăbierii în oameni și le oferă provizii și sfaturi esențiale pentru călătoria spre casă. Nu toate vrăjitoarele seducătoare au o ambiguitate similară, dar Morgan le Fay, Morticia Addams și Melisandre din Urzeala tronurilor fac parte din această categorie.”

Carti publicate de Madeline Miller

Circe Circe

Rating:Poll

Votati cartea lunii!