Unde sunt? > Acasa > Autori > Helen Macdonald

Biografie Helen Macdonald


Helen Macdonald Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Helen Macdonald
Data nasterii: 1970
Locul nasterii: Chertsey, Regatul Unit
Biografie: Helen Macdonald este scriitoare, poetă, ilustratoare și naturalistă, cercetător afiliat al Departamentului de Istoria și Filozofia Științei al Universității Cambridge. Fost bursier al Jesus College, Cambridge, a lucrat ca șoimar profesionist și s-a implicat în numeroase proiecte europene de cercetare și protejare a păsărilor de pradă. După ce a debutat ca poetă, în 2001, cu volumul Shaler`s Fish, a publicat în 2006 Falcon, o istorie culturală a șoimăritului.

A devenit cunoscută după publicarea volumului U de la uliu (H is for Hawk, 2014), un memoir despre suferința provocată de moartea tatălui său și încercarea de a o depăși prin adoptarea și îmblânzirea unui uliu porumbar. Cartea a devenit bestseller foarte rapid, câștigând în anul apariției Samuel Johnson Prize și Costa Book Award, iar drepturile de publicare au fost vândute în peste 30 de țări.

Cea mai recentă carte a sa, Vesper Flights, a apărut în 2020 și este o colecție de eseuri scrise pentru rubrica ei din New York Times Magazine despre relația oamenilor cu natura. Cartea a fost aleasă Amazon Best Book of August 2020 și a fost nominalizată la Goodreads Choice Awards 2020.

Carti publicate de Helen Macdonald

U de la Uliu U de la Uliu

Rating:Poll

Votati cartea lunii!