Unde sunt? > Acasa > Autori > Alan Watts

Biografie Alan Watts


Alan Watts Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Alan Watts
Data nasterii: 6 ianuarie 1915,
Locul nasterii: Chislehurst, Regatul Unit
Biografie: Alan Watts (d. 16 noiembrie 1973) a fost un filozof si scriitor de origine britanica, cunoscut mai ales pentru popularizarea filozofiei orientale printre europeni.

A devenit fascinat de Orient si a inceput sa publice in Journal of the London Buddhist Lodge inainte de a scrie prima sa carte. Se muta la New York in 1938 si apoi la Chicago, unde va fi preot anglican timp de sase ani, inainte de a fi exclus din randurile preotimii. Se muta apoi la San Francisco, unde va preda la Academy of Asian Studies. Este influentat in conceptiile sale de D.T. Suzuki si Christmas Humpreys. Ulterior, ii va cunoaste pe Joseph Campbell si pe compozitorul John Cage. Alan Watts a fost profund atasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si budismul), precum si de gandirea taoista. Scrierile lui vorbesc in special despre budismul zen. Devenit decan al Academy of Asian Studies din San Francisco, tine regulat conferinte si are frecvent emisiuni la radio. In anii urmatori, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importante universitati. Cu aceasta ocazie se intalneste cu C.G. Jung.

In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident, atat prin cartile sale, cat si prin numeroasele sale emisiuni de radio si televiziune. Moare in 1973, lasand in urma o opera vasta.

Carti publicate de Alan Watts

Viata ca extaz Viata ca extaz

Rating:

Calea Zen Calea Zen

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!