Unde sunt? > Acasa > Autori > Colette Freedman

Biografie Colette Freedman


Colette Freedman Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Colette Freedman
Website: http://colettefreedman.com/
Biografie: Este un dramaturg, scenarist, regizor și romancier ale cărei lucrări au fost produse și publicate la nivel mondial care a fost recent introdusă pe lista „50 de oameni de urmărit” a celor de la Dramatist Guild. În colaborare cu autorul de best-seller-uri New York Times Michael Scott, a scris thriller-ul The Thirteen Hallows. Romanul ei extrem de apreciat de critici - The Affair - a fost publicat în februarie 2013, iar continuarea - The Consequences - a apărut în februarie 2014. Dramatizarea cărții a primit laude în turneul din Italia al piesei, care a fost jucată acolo din februarie până în mai 2013.
Este autoarea a peste douăzeci și cinci de piese puse în scenă, inclusiv Sister Cities, un mare succes la Edinburgh Fringe, cotat cu cinci stele. Piesa a fost jucată în Statele Unite și în lume, inclusiv la Paris (sub titlul Une Ville, Une Soeur) și Roma (sub titlul Le Quattre Sorelle). A scris și scenariul aflat acum în preproducție, care are în distribuție actrițe și actori ca Jacki Weaver, Alfred Molina, Tom Everett Scott, Stana Katic și Troian Bellisario. Musicalul aceleiași autoare, Serial Killer Barbie, a avut premiera la Centrul de Artă NoHo din Los Angeles în noiembrie 2014 și a debutat în Noua Zeelandă în septembrie 2015.
Colette a fost solicitată să scrie mai multe scenarii, inclusiv o adaptare a best seller-ului The Last Girls, o adaptare modernă a celebrului Unchiul Vanea și thriller-ul Casa Matusita, cu Malcom McDowell în rolul principal. Alături de romanciera Jackie Collins, este co-autoarea piesei Jackie Collins’ Hollywood Lies, care începe turneul regional în 2017.
Ca regizoare, Colette a câștigat peste șaizeci de premii pentru activitatea în domeniul publicității, inclusiv International Summit Award, premiul Telly și Communicator Award. A ocupat primul loc la secțiunea Scriere Creativă în cadrul Conferinței Scriitorilor de la Santa Barbara. Este co-producător al primului ei film, Quality Problems, din a cărui distribuție fac parte Jack McGee, Jenica Bergere, Brooke Purdy și Doug Purdy.

Carti publicate de Colette Freedman

Anomalii Anomalii

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!