Unde sunt? > Acasa > Autori > Florin Zamfir

Biografie Florin Zamfir


Florin Zamfir Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Florin Zamfir
Sex: Masculin
Biografie: Dragostea pentru cărți este o prezență constantă în viața autorului.

Încă din copilărie mama lui Florin Zamfir l-a ajutat să descopere bucuria lecturii.
Consecinţa a fost o refugiere adâncă și constantă în lumea cărților. În curând cărțile din biblioteca mamei nu i-au mai fost suficiente aşa că a început relaţia constantă cu librăriile din oraș, cu bibliotecile prietenilor precum și cu bibliotecile orășenești, județene și bibliotecile instituțiilor de învățământ urmate.
Lecturile masive dar neselective au continuat până în timpul liceului când au apărut primele tendințe către aprofundarea domeniului spiritualitate, ezoterism, cu toată dificultatea pe care o presupunea accesul la astfel de cărți în acea perioadă. Începutul a fost dat de descoperirea unei prime cărți de judo, carte în care erau prezentate și elemente specifice modului de viaţă oriental, apoi au urmat nenumărate cărți despre cultura și civilizaţia chineză și japoneză, apoi o primă carte despre yoga, apoi multe alte cărți despre yoga, o primă carte despre aikido etc.
Între timp studiile teoretice au fost dublate de activități practice. În liceu a descoperit artele marţiale japoneze și a practicat câţiva ani Judo, apoi în Facultate a descoperit artele marţiale chineze precum și yoga, cunoașterea teoretică fiind acum dublată de antrenamente practice constante. După Revoluția din 1989 lipsa de informaţii din domeniul spiritualității și a ezoterismului a fost urmată de o explozie informaţională de care Florin Zamfir a profitat din plin. Aceea a fost și perioada în care a constatat că, deşi se publică foarte mult, majoritatea cărților era foarte săracă în informaţii valoroase și odată cu această constatare a apărut și ideea unei edituri care să publice cărți valoroase. Mult mai târziu a descoperit faptul că în Brașov era posibil studiul și practica aikido-ului și astfel antrenamentele constante de yoga și aikido au reușit să-i asigure o bună pregătire teoretică și practică (atât pentru spirit cât și pentru corp).
Sesizarea faptului că, dacă nu se face ceva pentru educarea copiilor, viitorul omenirii va fi sumbru, a dus la naşterea seriei de cărți pentru copii. Această serie se constituie într-un set de veritabile instrumente pentru lucrul cu copii, instrumente prin care educatorii (părinți, profesori, bunici etc.) sunt sprijiniţi să transmită o scara de valori autentice celor pe care trebuie să îi educe.

Dorinţa de a împărtăși celorlalţi înţelegerea și cunoștințele dobândite s-a concretizat în:
-numeroase articole publicate în mass-media locală și în revistele de specialitate,
-numeroase conferinţe publice susținute în țară,
-realizarea, timp de peste 7 ani, a câtorva emisiuni săptămânale de radio la unul dintre posturile locale de radio,
-publicarea în 1999 a unei broșuri despre cristalul de cuarț,
-înființarea în anul 2000 a Edituri Mix, un nume de referință în domeniul spiritualității practice,
-publicarea în 2010 a primei cărți ilustrate pentru copii numită "Recunoștința".

Carti publicate de Florin Zamfir

Recunostinta Recunostinta

Rating:

Inspiratia Inspiratia

Rating:Poll

Votati cartea lunii!