Unde sunt? > Acasa > Autori > Daniel Keyes

Biografie Daniel Keyes


Daniel Keyes Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Daniel Keyes
Data nasterii: 9 august 1927
Locul nasterii: Brooklyn, New York, Statele Unite
Website: http://www.danielkeyesauthor.com/dksbio.html
Biografie: Daniel Keyes (d. 15 iunie 2014) este un autor american contemporan care trăieşte în prezent în Florida. În anul 2000, asociaţia Science Fiction and Fantasy Writers of America i-a acordat titlul de Autor Emerit.
La 17 ani, Keyes s-a înrolat, pentru scurt timp, în marina Statelor Unite, după care şi-a reluat studiile, urmând cursuri de psihologie la Brooklyn College (acum CUNY). A lucrat o vreme în domeniul editorial, apoi a fost coproprietarul unui studio pentru fotografii de modă, pentru ca, în cele din urmă, să predea engleza în mai multe şcoli din New York. În paralel cu activitatea de profesor, a urmat cursuri serale la Brooklyn College, obţinând un masterat în literatură engleză şi americană.
Romanul Flori pentru Algernon, apărut în 1966 şi premiat în acelaşi an cu Nebula Award, a fost scris ca urmare a succesului înregistrat de nuvela omonimă publicată în 1959 şi încununată cu Hugo Award în anul 1960.
Tema cărţii a prins contur cu paisprezece ani înainte de scrierea nuvelei Flori pentru Algernon, fiind inspirată de numeroase evenimente din viaţa lui Keyes, despre care autorul relatează în lucrarea autobiografi că Algernon, Charlie and I: A Writer`s Journey (2000).
Romanul Flori pentru Algernon a fost tradus în numeroase limbi, a fost studiat în şcoli şi universităţi din întreaga lume, a fost înregistrat pe casete audio (în lectura scriitorului), a avut o versiune cinematografică (al cărei actor principal, Cliff Robertson, a primit Oscarul pentru cea mai bună interpretare masculină) şi mai multe adaptări pentru televiziune şi teatru.
Keyes a mai publicat alte patru romane: The Touch (1968), The Fifth Sally (1980), Until Death Do Us Apart: The Sleeping Princess (1998) şi The Asylum Prophecies (2009).

Carti publicate de Daniel KeyesPoll

Votati cartea lunii!