Unde sunt? > Acasa > Autori > Tudor Chirila

Biografie Tudor Chirila


Tudor Chirila Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Tudor Chirila
Data nasterii: 28 mai 1974
Locul nasterii: Bucuresti
Website: http://tudorchirila.blogspot.ro/
Biografie: Tudor Chirila este actor, muzician, compozitor si producator. A jucat in 13 spectacole de teatru in regia unora dintre cei mai valorosi regizori romani, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Demian, Gelu Colceag, Horatiu Malaele, Victor Ioan Frunza. In 2004 a castigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din A douasprezecea noapte de William Shakespeare, in regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tanar actor care a obtinut aceasta distinctie pana in acel moment.
Printre productiile de film in care a jucat se numara Legaturi bolnavicioase, in regia lui Tudor Giurgiu, Milionari de weekend, in regia lui Catalin Saizescu, si Nordrand, coproductia austro-germana regizata de Barbara Albert.
In 1996 a fondat si a devenit solistul uneia dintre cele mai iubite formatii rock din Romania, Vama Veche. Alaturi de colegii lui a produs prima opera rock din Romania de dupa 1989 – Am sa ma-ntorc barbat. Impreuna cu Gelu Ionescu a compus muzica pentru Chirita of Barzoieni, musical in adaptarea si regia Iarinei Demian, in care a si jucat.
Isi continua cariera muzicala ca lider si solist vocal al formatiei Vama, in 2012 lansand al doilea album in aceasta formula. De-a lungul celor 16 ani de muzica a scris peste 80 de cantece si a sustinut concerte in fata a milioane de oameni.
Dincolo de cariera artistica, Tudor Chirila a initiat si a sustinut diverse campanii sociale si proiecte culturale, iar din 2007 a inceput sa scrie constant pe propriul blog.

Carti publicate de Tudor ChirilaPoll

Votati cartea lunii!