Unde sunt? > Acasa > Autori > Terry Pratchett

Biografie Terry Pratchett


Terry Pratchett Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Terry Pratchett
Data nasterii: 28 aprilie 1948
Locul nasterii: Beaconsfield, Buckinghamshire, Anglia
Biografie: Sir Terence David John Pratchett (cunoscut fanilor ca Terry) este un scriitor britanic cunoscut pentru scrierile sale umoristice in domeniul fantasy, in special pentru longeviva serie Discworld. Primul roman al lui Pratchett, The Carpet People, a aparut in 1971 si, de la aparitia primului roman din Discworld (Culoarea magiei), publicat in 1983, a scris in medie doua carti pe an.

Pratchett a fost cel mai bine vandut autor britanic al anilor '90 si pana in august 2010 vanduse peste 65 de milioane de carti in intreaga lume, in treizeci si sapte de limbi. La ora actuala este pe locul doi in topul celor mai cititi autori britanici si pe locul sapte in topul celor mai cititi autori americani.

In 1998 Pratchett a fost desemnat Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) "pentru servicii aduse literaturii", iar in 2009 a fost desemnat cavaler in New Year Honours. In 2001 a obtinut Medalia Carnegie pentru literatura adolescentina cu romanul Uluitorul Maurice si rozatoarele lui educate.

In 2008 Pratchett a facut public faptul ca sufera de Boala Alzheimer si, ulterior, a facut o donatie substantiala catre Alzheimer's Research Trust.

Carti publicate de Terry Pratchett

Eric Eric

Rating:

Semne bune Semne bune

Rating:

Domnul cu coasa Domnul cu coasa

Rating:

Garzi! garzi! Garzi! garzi!

Rating:

Piramide Piramide

Rating:

Stranii surate Stranii surate

Rating:

Zei marunti Zei marunti

Rating:

Scotidusii liberi Scotidusii liberi

Rating:

Barbați sub arme Barbați sub arme

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!