Unde sunt? > Acasa > Autori > Florian Filip

Biografie Florian Filip


Florian Filip Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Florian Filip
Sex: Masculin
Data nasterii: 16 mai 1968
Locul nasterii: Bucuresti
Biografie: Filip Florian s-a nascut la 16 mai 1968, in Bucuresti. Primul sau roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al Romaniei literare, Premiul de excelenta pentru debut in literatura al Uniunii Nationale a Patronatului Roman si Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut in proza.
In 2006, impreuna cu fratele sau Matei Florian, a publicat romanul Baiuteii. Ambele titluri au ajuns astazi la a patra editie. Zilele regelui (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul „Manuscriptum” acordat de Muzeul National al Literaturii Romane si a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului romanesc contemporan.
In Romania, cartile lui Filip Florian au aparut la Editura Polirom, iar in strainatate, traduse in zece limbi, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magveto (Ungaria), Czarne (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela si Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie) si Animar (Egipt).

Carti publicate de Florian Filip

Toate bufnitele Toate bufnitele

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!