Biografie Tatiana Niculescu Bran


Tatiana Niculescu Bran Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Tatiana Niculescu Bran
Biografie: Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti.
In 2006, a publicat primul roman non-fiction din literatura romana, Spovedanie la Tanacu, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor. Cele doua romane au inspirat filmul „Dupa Dealuri, Beyond the Hills”, in regia lui Cristian Mungiu. Filmul a obtinut premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes din 2012.
De asemenea, filmul "Dupa dealuri" a castigat Marele Premiu al sectiunii Filmmakers of Tomorrow - FEDEORA, la Festivalul International de Film de la Haifa, marele premiu al celei de-a 26-a editii a Festivalului de film de la Herceg Novi (Serbia) si premiul pentru cel mai bun film, la Festivalul de Film de la Vukovar, Croatia.
In 2007, in dramatizarea autoarei, cartile au devenit piesa de teatru. Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. In 2010, LiterNet.ro i-a publicat piesa de teatru „Brancusi contra SUA”, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926.

Carti publicate de Tatiana Niculescu BranPoll

Votati cartea lunii!