Biografie Juan Pablo Villalobos


Juan Pablo Villalobos Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Juan Pablo Villalobos
Data nasterii: 1973
Locul nasterii: Guadalajara, Mexico
Website: http://www.juanpablovillalobos.com/
Biografie: Juan Pablo Villalobos este prozator, eseist si critic literar. A publicat proza scurta in revista Letras Libres, dar si eseuri in Gatopardo si in revista columbiana Don Juan. In prezent colaboreaza la blogul editurii braziliene Companhia Das Letras si la Pen Club’s Blog World Atlas.
In textele sale, Villalobos a abordat teme surprinzator de diverse, de la influenta avangardei asupra operei lui César Aira, la “tangologie”, ejaculare precoce si literatura latinoamericana in prima jumatate a secolului XX. A fost bursier al programului Alßan, finantat de Uniunea Europeana, si a obtinut un doctorat in teoria literaturii si in literatura comparata la Universitatea Autonoma din Barcelona. Publicat in 2010, romanul sau de debut, Fiesta in barlog, a fost tradus in peste zece limbi, iar in 2011 voturile cititorilor l-au inclus pe lista scurta a First Book Award, oferit de The Guardian.
Intr-un interviu publicat in revista Granta, Villalobos descrie cartea ca pe o “reflectie asupra Mexicului vazut din afara Mexicului”, despre care nu ar fi putut sa scrie niciodata fara sa il lase in urma.

Carti publicate de Juan Pablo Villalobos

Fiesta in barlog Fiesta in barlog

Rating:Poll

Votati cartea lunii!