Unde sunt? > Acasa > Autori > Paul Theroux

Biografie Paul Theroux


Paul Theroux Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Paul Theroux
Data nasterii: 10 aprilie 1941
Locul nasterii: Medford, Massachusetts
Website: http://www.paultheroux.com/
Biografie: Paul Theroux este un celebru si prolific scriitor american, autor de romane, volume de povestiri si literatura de calatorie. Dupa ce a studiat la Universitatea din Maine si apoi la Universitatea din Massachusetts Amherst, unde a obtinut un B.A. in Engleza, s-a alaturat programului Corpul Pacii in 1963, lucrand ca profesor in Malawi. Acuzat de spionaj si exclus din Corpul Pacii, a plecat ulterior in Uganda pentru a preda la Universitatea Makerer din Kampala. Apoi, dupa ce a tinut timp de doi ani cursuri la Universitatea din Singapore, s-a stabilit in Anglia impreuna cu familia. In prezent, locuieste in Hawaii si la Cape Cod, in Statele Unite.
Printre cele mai cunoscute carti ale sale se numara The Great Railway Bazaar (descrierea unei calatorii cu trenul din Marea Britanie in Japonia si inapoi), The Old Patagonian Express (o calatorie cu trenul de la Boston pana in Argentina), Riding the Iron Rooster (in care relateaza o vizita in China), Dark Star Safari (o calatorie de la Cairo la Cape Town), romanele A Dead Hand, The Elephanta Suite etc.
Pentru lucrarile sale, Theroux a primit numeroase premii si distinctii prestigioase (James Tait Black Memorial Prize, Whitbread Prize, Thomas Cook Travel Book Prize, American Academy and Institute of Arts and Letters Award for Literature etc.). Theroux este, de asemenea, membru al Royal Society of Literature si al Royal Geographical Society din Marea Britanie.

Carti publicate de Paul TherouxPoll

Votati cartea lunii!