Unde sunt? > Acasa > Autori > Angelo Mitchievici

Biografie Angelo Mitchievici


Angelo Mitchievici Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Angelo Mitchievici
Data nasterii: 5 noiembrie 1972
Locul nasterii: Dragasani, judetul Valcea
Biografie: Angelo Mitchievici este un prozator, critic literar si eseist din Romania.

Dupa terminarea liceului, cocheteaza cu fizica si matematica in cadrul Facultatii de Automatica din Craiova, dar renunta dupa primul an. Incepe cursurile Facultatii de Litere a Universitatii din Craiova, sectia romana-engleza, in anul 1993, si, dupa aproape doi ani, se muta la Universitatea din Bucuresti. In anul 1998 este licentiat in Litere al Universitatii Bucuresti.

In acest rastimp a avut loc intalnirea cu Mircea Cartarescu la cenaclul literar pe care acesta din urma il conducea in cadrul Facultatii de Litere si de la care a primit primele incurajari. Participa la diferite laboratoare si tabere de creatie care se materializeaza in volumul Ferestre '98 (Ed. Aristarc, Onesti), alaturi de Ioana Vlasin, Iulian Baicus, Cecilia stefanescu, Marius Ianus, Victor Nichifor, Doina Ioanid cu o prefata de Mircea Cartarescu. Apoi va participa la Tescani la un alt volum colectiv, 40238 Tescani (Ed. Image, Bucuresti), alaturi de Ioana Nicolaie, Marius Ianus, Ioana Godeanu, Domnica Drumea, Mircea Cartarescu, Doina Ioanid, Cecilia stefanescu, Florin Iaru.

In timpul si dupa facultate una dintre ariile sale de interes a fost dramaturgia si mai ales teatrul in actul sau creativ, asista si chiar participa efectiv la repetitiile regretatului Dan Micu, la T.N.B. si (Teatrul Mic).

In prezent este lector la Facultatea de Litere si Teologie a Universitatii "Ovidius" din Constanta. In anul 2008 si-a sustinut teza de doctorat pe tema decadentismului literar, teza fiindu-i coordonata de criticul literar Sorin Alexandrescu.

Carti publicate de Angelo MitchieviciPoll

Votati cartea lunii!