Unde sunt? > Acasa > Autori > Arthur Golden

Biografie Arthur Golden


Arthur Golden Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Arthur Golden
Data nasterii: 6 iunie 1956
Locul nasterii: Chattanooga, Tennessee
Biografie: A absolvit prestigiosul Harvard College in 1978, cu o diploma in istoria artei, specializandu-se in arta japoneza. In 1980, si-a incheiat studiile de masterat in istoria si civilizatia Japoniei la Columbia University, unde s-a initiat si in limba chineza. Dupa o vara petrecuta la Beijing, continuandu-si activitatea academica, a inceput sa lucreze la o revista de limba engleza din Tokio. La intoarcerea in Statele Unite a obtinut o a doua diploma de masterat, in limba si literatura engleza, de la Boston University. In prezent locuieste in Brookline, Massachusetts, unde isi urmeaza preocuparile academice si vocatia de scriitor.

Memoriile unei gheise este prima carte a lui Arthur Golden, scrisa de-a lungul a 10 ani, rod al unei intense munci de cercetare si documentare, ca si al pasiunii sale de o viata pentru cultura si civilizatia orientala. Dupa lansare, in 1997, cartea a petrecut doi ani in topul de vanzari al New York Times. S-a vandut in peste 4 milioane de exemplare in limba engleza si a fost tradusa in 32 de limbi.

In 2005 s-a lansat filmul Memoirs of a Geisha, cu Ziyi ZHang si Ken Watanabe in rolurile principale si regizat de Rob Marshall. Filmul a fost rasplatit cu trei premii Oscar.

Carti publicate de Arthur GoldenPoll

Votati cartea lunii!