Unde sunt? > Acasa > Autori > Eugen Barbu

Biografie Eugen Barbu


Eugen Barbu Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Eugen Barbu
Data nasterii: 20 februarie 1924
Locul nasterii: Bucuresti
Biografie: Eugen Barbu (d. 7 septembrie 1993, Bucuresti) a fost un membru corespondent al Academiei Romane, director de reviste, jurnalist, pamfletar, polemist, publicist, romancier, scenarist si om politic roman, laureat al premiului Herder.

Fiul scriitorului Nicolae Crevedia,Eugen Barbu a terminat Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti in 1947, dupa ce o perioada de timp studiase dreptul la aceeasi Universitate.

In 1963, Eugen Barbu a fost numit la conducerea revistei Luceafarul. Conflictual si resentimentar, inconjurat de toti frustratii lumii literare, Barbu a facut sa fie atacati in revista mai toti scriitorii buni de atunci. Actionand oarecum in contrasens cu spiritul momentului, care era acela al unei relative liberalizari, Barbu a fost inlocuit la conducerea revistei, in 1968, cu Stefan Banulescu. In 1969, Eugen Barbu a fost ales membru supleant al CC al PCR. In 1975, Eugen Barbu a devenit deputat in Marea Adunare Nationala. Din 1970 pana in 1989, Eugen Barbu a condus revista Saptamana.

A fondat si condus revistele Saptamana si Romania Mare.

A infiintat, alături de Corneliu Vadim Tudor, partidul cu doctrina nationalista Romania Mare, pe care l-a reprezentat in Parlamentul Romaniei in legislatura 1992-1996.

A fost casatorit cu actrita Marga Barbu.

Carti publicate de Eugen Barbu

Opere Opere

Rating:

Groapa Groapa

Rating:

Principele Principele

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!