Unde sunt? > Acasa > Autori > Marcus Sedgwick

Biografie Marcus Sedgwick


Marcus Sedgwick Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Marcus Sedgwick
Data nasterii: 1968
Locul nasterii: Kent, Anglia
Website: http://www.marcussedgwick.com/
Biografie: Marcus Sedgwick, autor de carti pentru copii, ilustrator si muzician, s-a nascut in Anglia, in 1968. Marcus Sedgwick a lucrat mai multi ani ca librar si editor, iar din 1994 a inceput sa scrie.

Primul sau volum, Floodland (2000), a castigat Premiul Branford Boase pentru cel mai bun roman pentru copii al anului. A urmat Witch Hill în 2001, nominalizat la Premiul Edgar Allan Poe, Premiul Independent Reading Association si Premiul Portsmouth Book sau Sabia Magica (2006) nominalizat la Carnegie Medal Awards. De asemenea, Cantecul vampirului, roman ce reinterpreteaza balada Mioritei in orizontul intunecat al legendelor vampirilor, a fost finalist la Carnegie Medal si a câstigat Premiul Booktrust Teenage.

In 2009, a publicat Revolver care a fost nominalizat la Guardian Children's Book Prize.

Cu peste douasprezece volume nominalizate la toate premiile importante ale genului, Marcus Sedgwick a devenit unul dintre cei mai in voga autori contemporani de carti pentru tinerii cititori.

In prezent, Marcus Sedgwick lucreaza in timpul zilei la o editura specializata in carti pentru copii, iar seara este tobosar într-o formatie de muzica rock. Traieste în Sussex, împreuna cu fiica si sotia sa.

Carti publicate de Marcus Sedgwick

Sabia magica Sabia magica

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!