Unde sunt? > Acasa > Autori > Serge Brussolo

Biografie Serge Brussolo


Serge Brussolo Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Serge Brussolo
Sex: Masculin
Data nasterii: 31 mai 1951
Locul nasterii: Paris
Biografie: Serge Brussolo s-a nascut la Paris, in 1951, intr-o familie saraca. Tatal, muncitor si parior patimas la cursele de cai. Mama, casnica si romantica, ii citea in copilarie povesti din mitologia greaca sau egipteana, imprimandu-i astfel nu numai gustul pentru lectura, dar si pentru scris. Locuiau toti trei intr-o camera de servitori de la mansarda unui imobil luxos dintr-un cartier cu pretentii al Parisului. Primele sale lecturi au fost albumele de benzi desenate cu Tintin si Blake si Mortimer, imprumutate de la prietenii sai mai instariti.

A trecut repede la Modesty Blase, acea "doamna a crimei" cu multiple talente si trecut tenebros, benzi desenate pe care le citea in paralel cu romanele foto Satanik sau policierurile lui James Hadley Chase.

In anii '60, familia sa se muta intr-un bloc social (HLM) dintr-un cartier muncitoresc de la periferia Parisului. Vecinatatea unei baze a armatei americane ii inveseleste insa copilaria: impreuna cu alti copii scotocea prin pubelele americanilor descoperind si citind cu indicibila bucurie (in original, cu ajutorul dictionarului!) comics-uri altfel intruvabile in Franta acelor ani, precum Dick Tracy, Batman, Superman, The Shadow etc.

Astfel, de pe la 10-11 ani, a inceput sa scrie "romane", de cate 10 pagini, pe care le citea colegilor. In liceu avea reputatia facuta: unii profesori il dispretuiau si-i spuneau ca n-o sa faca nimic in viata; altii insa il admirau si-i prevesteau o cariera de scriitor. Ajuns - in mod natural - student la litere, isi trimite scrierile pe la diverse publicatii si debuteaza astfel, la 21 de ani, in paginile unui fanzin obscur. Persevereaza, de altfel nu stia si nu voia sa faca altceva, si in 1978 primeste Marele Premiu al SF-ului francez pentru nuvela Funnyway. In sfarsit, dupa zeci de refuzuri, editurile incep sa-l ia in seama si Denoel ii deschide portile, publicandu-i in 1980 romanul Vue en coupe d'un ville malade. Urmeaza alte 150 de romane si, intr-un tarziu, gloria.

Carti publicate de Serge Brussolo

Haita Haita

Rating:

Krucifix Krucifix

Rating:

Febra Febra

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!