Unde sunt? > Acasa > Autori > Dan Brown

Biografie Dan Brown


Dan Brown Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Dan Brown
Data nasterii: 22 iunie 1964
Locul nasterii: Exeter, New Hampshire, SUA
Website: http://www.danbrown.com/
Biografie: Dan Brown este cel mai mare dintre cei trei copii ai lui Constance si Richard G. Brown. Dupa ce a absolvit liceul Phillips Exeter Academy in 1982, Brown a frecventat cursurile Colegiului Amherst, finalizate, in 1986, cu o dubla specializare, in spaniola si in engleza. In 1993, Brown a devenit profesor de limba engleza la Phillips Exeter, predand si cursuri de limba spaniola la scoala Lincoln Akerman. In 1996, Brown a renuntat la catedra pentru a deveni scriitor cu norma intreaga.

Dan Brown a schimbat conceptia asupra a tot ceea ce inseamna bestseller, devenind un fenomen mondial; a reusit sa sparga tipare si sa transforme tulburatoarele enigme ale omenirii in literatura de mare succes, inregistrand si in Romania un record uimitor.

Codul lui da Vinci s-a vandut in peste 80 de milioane de exemplare, fiind astfel unul dintre cele mai bine vandute romane din toate timpurile. Desemnat de revista Time unul dintre cei mai influenti 100 de oameni din lume, autorul a aparut in paginile a numeroase publicatii de renume precum Newsweek, Forbes, People, GQ, The New Yorker.

In afara de Codul lui da Vinci, Dan Brown a mai scris Ingeri si demoni, Fortareata digitala, Conspiratia, romane traduse in 51 de limbi.

Carti publicate de Dan Brown

Conspiratia Conspiratia

Rating:

Ingeri si demoni Ingeri si demoni

Rating:

Simbolul pierdut Simbolul pierdut

Rating:

Inferno Inferno

Rating:

Origini Origini

Rating:

Fani

 

 



Poll

Votati cartea lunii!