Unde sunt? > Acasa > Autori > Neal Stephenson

Biografie Neal Stephenson


Neal Stephenson Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Neal Stephenson
Data nasterii: 31 octombrie 1959
Locul nasterii: Fort Meade, Maryland, S.U.A.
Website: http://www.nealstephenson.com/
Biografie: Neal Stephenson provine dintr-o familie de profesori universitari din domeniul stiintelor exacte. A studiat fizica, iar ulterior geografia, in momentul cand a ajuns la concluzia ca astfel putea avea acces la calculatorul universitatii intr-o mult mai mare masura.

Este autorul seriei The Baroque Cycle (Quicksilver, The Confusion si The System of the World) si a romanelor Cryptonomicon, The Diamond Age, Snow Crash si Zodiac. Traieste la Seattle, statul Washington. Snow Crash a fost scris intre anii 1988 si 1991, perioada in care autorul a ascultat non-stop o muzica extrem de zgomotoasa si deprimanta.

Neal Stephenson locuieste acum intr-o casa confortabila din emisfera vestica si isi petrece cea mai mare parte a timpului straduindu-se sa-si amenajeze, in subsolul casei, in general intunecos, asimetric si plin de azbest, un birou in care sa poata scrie si alte romane. Desi isi petrece enorm de mult timp scriind, lucrand la calculator, ascultand speed metal, patinand pe role si batand cuie, ca sot, tata, vecin si om nu i se poate gasi nici un cusur.

Carti publicate de Neal Stephenson

Snow crash Snow crash

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!