Unde sunt? > Acasa > Autori > Tim Parks

Biografie Tim Parks


Tim Parks Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Tim Parks
Data nasterii: 1954
Locul nasterii: Manchester
Website: http://www.tim-parks.com/
Biografie: Tim Parks a crescut la Londra si a studiat la universitatile Cambridge si Harvard. In 1981 s-a mutat in Italia, unde traieste si in prezent impreuna cu familia sa. Este autorul a paisprezece romane de succes, printre care se numara Europa (finalist in cursa pentru Booker Prize in 1997), Destiny, Cleaver si, mai recent, Dreams of Rivers and Seas, toate publicate si in numeroase limbi straine. Romanul sau de debut, Tongues of Flame, a fost distins cu Betty Trask Award in 1986.

In anii ‘90, a scris doua carti de non-fictiune, relatari extrem de personale ale vietii din nordul Italiei, Italian Neighbours si An Italian Education, lucrari care i-au adus o celebritate si popularitate remarcabile pentru umorul si subtilitatea lor antropologica. La acestea s-a adaugat in 2002, cu un success inca si mai rasunator, A Season with Verona. Alte lucrari de non-fictiune includ o istorie a Bancii Medici din Florenta secolului al XV-lea, Medici Money, si - mai recent - o reflectie profunda pe tema sanatatii, bolii si meditatiei, Teach Us to Sit Still.

Parks este, de asemenea, traducatorul operelor lui Alberto Moravia, Italo Calvino, Roberto Calasso, Antonio Tabucchi si Machiavelli in limba engleza. Colaboreaza frecvent cu recenzii la New York Review of Books si London Review of Books, eseurile sale fiind publicate in volumele Hell and Back si The Fighter.

Carti publicate de Tim Parks

Europa Europa

Rating:Poll

Votati cartea lunii!