Unde sunt? > Acasa > Autori > Alexandru Ciubotariu

Biografie Alexandru Ciubotariu


Alexandru Ciubotariu Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Alexandru Ciubotariu
Data nasterii: 1979
Locul nasterii: Calarasi
Biografie: Alexandru Ciubotariu a absolvit Facultatea de Arta "George Enescu" din Iasi, sectia grafica, in 2004. Lucrarile sale au fost publicate in peste 60 de ziare si reviste din Romania, Belgia, Slovenia, Polonia, Croatia, Cehia, Franta, Grecia, Serbia. A realizat ilustratii pentru treisprezece carti si semneaza sau figureaza in unsprezece albume de benzi desenate. In anul 2010, i-a aparut volumul „Pisica patrata”, primul album de street-art din Romania (Ed. Vellant).

A participat la peste 40 de expozitii in Romania, Grecia, Franta, Ungaria si Belgia, iar in 2007 a avut prima expozitie personala, cu titlul „Personaje”, la galeria StreetWise din Bucuresti. La acestea se adauga nenumarate proiecte, evenimente, expozitii-performance, ateliere etc., precum si multe premii obtinute in tara si strainatate.

A fost initiatorul si conducatorul a doua cluburi BD (unul in Constanta si unul in Iasi in perioada 1998 – 2000) ce aveau ca scop deprinderea tehnicilor specifice si promovarea benzii desenate.
A pictat panouri si pereti in cadrul unor proiecte street-art, a desenat timbre si afise, a realizat un mozaic bizantin pentru Biserica Eroii Revolutiei din Bucuresti, dar si pictura, gravura si animatie pentru emisiunea TV „Planeta Moldova”, CD design, jucarii – primele „urban toys” din Romania, bineinteles pisicapatrata...

Carti publicate de Alexandru Ciubotariu

Pisica patrata Pisica patrata

Rating:Poll

Votati cartea lunii!