Unde sunt? > Acasa > Autori > Alonso Cueto

Biografie Alonso Cueto


Alonso Cueto Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Alonso Cueto
Data nasterii: 1954
Locul nasterii: Lima, Peru
Website: http://www.alonsocueto.com.pe/
Biografie: Alonso Cueto este scriitor, ziarist, eseist, profesor si teoretician al literaturii.

Studiaza la prestigioasa Pontificia Universidad Católica del Perú, unde in prezent preda cursuri de literatura, luandu-si licenta in 1977. Isi petrece urmatorii doi ani la Madrid, cu o bursa de cercetare de la Institutul de Cultura Hispanica, prilej de a si calatori intens, cunoscand astfel Spania dar si alte tari europene. In 1979 urmeaza masteratul la University of Texas, Austin, unde obtine doctoratul.
In 1983, debutul sau literar cu volumul de povestiri La batalla del pasado (Batalia trecutului) este o adevarata revelatie pentru cititori si critici, deschizand o serie de opere care cuprinde opt romane - El tigre blanco (Tigrul alb, 1985), Deseo de noche (Dorinta de noapte, 1993), El vuelo de la ceniza (Zborul cenusii, 1995) El otro amor de Diana Abril (Cealalta dragoste a Dianei Abril, 2002), Grandes miradas (Priviri adanci, 2003), Ora albastra (La hora azul, 2005), El susurro de la mujer ballena (Murmurul femeii balena, 2007) si La venganza del silencio (Razbunarea tacerii, 2010) -, cinci volume de povestiri - cartea de debut a fost urmata de Vestidos de una Dama (Rochiile unei doamne, 1987), Amores de invierno (Iubiri de iarna), 1994, Cinco para las nueve y otros cuentos (Noua fara cinci si alte povestiri, 1996), Palido cielo (Cer palid, 1998) -, volume de teatru, eseuri si biografii literare.

I s-au decernat importante distinctii literare, intre care: premiul peruan Wiracocha, premiul german Ana Seghers, premiul spaniol Herralde. Romanul Murmurul femeii balena a fost finalist al premiului Planeta - Casa de America.

Carti publicate de Alonso Cueto

Ora albastra Ora albastra

Rating:Poll

Votati cartea lunii!