Unde sunt? > Acasa > Autori > Papus

Biografie Papus


Papus Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Papus
Data nasterii: 13 iulie 1865
Locul nasterii: La Coruna, Spania
Biografie: Papus (Gerard Encausse) este figura proeminenta a diferitelor organizatii oculte si cercuri literare pariziene aflate la cumpana secolelor XIX si XX. S-a nascut in orasul La Coruna din Spania, pe data de 13 iulie 1865, dar familia sa se muta la Paris cand acesta avea patru ani, educatia sa fiind una franceza.

Inca din tinerete, Encausse isi petrecea cea mai mare parte din timp la Biblioteca Nationala studiind Kabbala, Tarotul, stiintele magiei si alchimiei. Se alatura Societatii Teozofice Franceze la scurt timp dupa infiintarea acesteia de catre Madame Blavatsky in 1884-85, dar nu dupa mult timp se retrage fiindca se impotrivea accentului pus de Societate pe ocultismul oriental. In 1888, el si prietenul sau Lucien Chamuel infiinteaza Librarie du Merveilleux si revista lunara L'Initiation, publicata pana in 1914.

Urmeaza studii academice conventionale la Universitatea din Paris. Obtine titlul de Doctor in Medicina in 1894, cu o lucrare despre anatomia filozofica. Deschide o clinica pe Rue Rodin care s-a bucurat de succes.

In 1908, la Paris, Papus a organizat "Conferinta Internationala Masonica", punand bazele unui "Consiliu General Suprem al Riturilor Unite ale Masoneriei Antice si Primitive a Marelui Orient al Frantei.". In 1913 este ales in functia de Mare Hierofant (conducator international) al Ritului Antic si Primitiv Memphis si Mizraim.

Cand izbucneste Primul Razboi Mondial, Papus se inroleaza in armata franceza in corpul medical. In timp ce lucra intr-un spital militar, se imbolnaveste de tuberculoza si moare pe 25 octombrie 1916, la varsta de 51 de ani.

Printre operele sale se numara: Traite elementaire de science occulte (1888), Le tarot des bohemiens (1889), Traite methodique de science occulte (1891), Le tarot divinatoire (1909), Traite methodique de magie pratique (1932) si Le science des nombres (1934), dintre care trei au fost editate de fiul sau, Dr. Philippe Encausse.

Carti publicate de Papus

Stiinta numerelor Stiinta numerelor

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!