Unde sunt? > Acasa > Autori > Jack Welch

Biografie Jack Welch


Jack Welch Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Jack Welch
Sex: Masculin
Data nasterii: 19 noiembrie 1935
Locul nasterii: Salem, Massachusetts
Biografie: #

Jack Welch (născut în 1935) şi-a început cariera la General Electric. A fost ales cel mai tânăr vicepreşedinte în 1972, iar în 1981 a fost ales cel de-al optulea preşedinte şi director general al companiei.

În cei 20 de ani la conducerea General Electric, Jack Welch a transformat compania dintr-un mamut birocratic într-o organizaţie dinamică şi apreciată. În tot acest proces, inovaţiile în management ale lui Welch i-au făcut pe mulţi să-l considere cel mai influent CEO al tuturor timpurilor.

În anul 2000, revista Fortune l-a numit „Managerul Secolului". În 2005, cititorii revistei Chief Executive l-au ales „Cel mai admirat CEO al ultimilor 20 de ani". În acelaşi an, într-un studiu condus de revista Fast Company, Jack Welch a fost desemnat „Cel mai important lider al zilelor noastre„. În clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de business Thinkers50, ediţia 2007, Jack Welch ocupă poziţia 8.

În prezent, Jack Welch este preşedintele companiei Jack Welch LLC şi consultant pentru un grup restrâns de CEO ai unor companii din topul Fortune 500. Ţine prelegeri oamenilor de afaceri şi studenţilor din întreaga lume şi, de asemenea, susţine un curs de leadership la MIT`s Sloan School of Management.

Carti publicate de Jack Welch



Poll

Votati cartea lunii!