Unde sunt? > Acasa > Autori > Philip Kotler

Biografie Philip Kotler


Philip Kotler Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Philip Kotler
Sex: Masculin
Data nasterii: 27 mai 1931
Locul nasterii: Chicago
Biografie: Philip Kotler (n. 27 mai 1931 la Chicago) este fondatorul „managementului marketingului” modern, profesor de marketing internațional la Școala Superioară de Management J. L. Kellogg, din cadrul Universității din Northwestern, SUA. Este licențiat în economie al Universității din Chicago și doctor în economie la Institutul de tehnologe din Massachusetts. A fost selecționat de către revista Financial Time ca fiind al 4-lea Guru al managementului din toate vremurile, după Jack Welch, Bill Gates și Peter Drucker, și a fost numit de către Centrul European de Management (Management Central Europe) ca fiind „cel mai mare expert mondial în practici de strategii de piață”.

Dr. Philip Kotler este autorul a multor lucrări de specialitate precum: Principiile Marketingului, Managementul Marketingului: analiză, planificare, implementare și control, și multe sute de articole pentru cele mai importante publicații de profil, subiecte care tratează acest subiect sensibil numit Marketing. Este unicul „triplu” câștigător al premiului Alpha Kappa Psi (AKP) pentru cel mai bun articol al anului apărut în revista Journal of Marketing.

Dr. Philip Kotler a fost premiat de multe asociații și organisme, primind multe premii și distincții. Printre acestea se numără premiul „Paul D. Converse” acordat de Asociația Americană de Marketing (AMA) pentru „contribuții remarcabile aduse științei marketingului” precum și premiul „Stuart Henderson Britt” pentru „Marketerul anului”.

Kotler a fost unul dintre primii câștigători desemnați pentru două premii foarte importante: titlul de „Profesor de marketing emerit al anului” acordat de Asociația Americană de Marketing (AMA), și premiul „Philip Kotler” înmânat de Academia pentru Marketingul Serviciilor de Sănătate „pentru excelență în marketingul serviciilor de sănătate”. De asemenea, a primit și premiul „Charles Coolidge Parlin”, care onorează în fiecare an o personalitate de frunte din domeniul marketingului.

În anul 1995 a primit premiul „Profesor de marketing emerit al anului”, din partea prestigioasei Asociaiții Internaționale a Directorilor de Vânzăre și Marketing. Dr. Kotler a ocupat fotoliul de președinte al Colegiului de Marketing din cadrul Institutului de Științe ale Managementului (TIMS), și cel de director al Asociației Americane de Marketing (AMA). A primit titlul de doctor honoris causa din partea Universității DePaul, a Universității Zurich și a Universității de Economie și Științe ale Afacerilor din Atena.

Numeroase companii mari, atât americane, cât și străine, au apelat și apelează la serviciile sale de consultanță pentru strategii de marketing. Este autorul a 25 de cărți de specialitate

Carti publicate de Philip Kotler

Marketing 3.0 Marketing 3.0

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!