Unde sunt? > Acasa > Autori > Ariana Franklin

Biografie Ariana Franklin


Ariana Franklin Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Ariana Franklin
Locul nasterii: Londra
Website: http://www.arianafranklin.com
Biografie: Ariana Franklin este pseudonimul autoarei britanice Diana Norman. S-a nascut in Devon si a devenit jurnalista, la fel ca si tatal sau. Dupa o viata privilegiata in Londra celui de-al Doilea Razboi Mondial (cu un unchi ministru in cabinetul lui Winston Churchill), dupa razboi parintii sai au divortat si ea a ramas in custodia mamei.

Din cauza dificultatilor materiale, Ariana Franklin si-a abandonat studiile la doar cincisprezece ani. Indragostita de jurnalism, la saptesprezece ani s-a intors la Londra pentru a lucra la un ziar din East End.

A fost descoperita de un cotidian national si, la doar douazeci de ani, era cel mai tanar reporter din Fleet Street. Dupa ce, imbracata in uniforma de lupta, i-a insotit in Tara Galilor pe soldatii din Marina Regala intr-un exercitiu militar, a fost cu regina intr-o vizita regala. A decis apoi sa abandoneze totul in favoarea vietii de familie si a carierei literare.

A publicat numeroase romane istorice si biografii, lucrarile sale fiind considerate printre cele mai bine documentate la ora actuala. Maestra in arta mortii este primul ei thriller istoric.

Sub pseudonimul Ariana Franklin a mai semnat de asemenea City of Shadows (2006) si The Serpent's Tale (2008).

Carti publicate de Ariana FranklinPoll

Votati cartea lunii!