Unde sunt? > Acasa > Autori > Daina Chaviano

Biografie Daina Chaviano


Daina Chaviano Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Daina Chaviano
Data nasterii: 1960
Locul nasterii: Havana, Cuba
Website: http://www.dainachaviano.com/
Biografie: Daina Chaviano este considerata una dintre cele mai importante trei scriitoare de science-fiction in limba spaniola, alaturi de Angelica Gorodischer (Argentina) si Elia Barcelo (Spania), formand asa-numita "trinitate feminina de science-fiction in America Latina".

Urmeaza cursuri de limba si literatura engleza la Universitatea din Havana. Studenta fiind, in 1980 castiga primul concurs de literatura science-fiction organizat in Cuba cu volumul de povestiri Los mundos que amo (Lumile pe care le iubesc). Succesul instantaneu al cartii o propulseaza pe Daína Chaviano pe scena publica. Dupa absolvirea facultatii, organizeaza primul cenaclu de literatura SF din Cuba, joaca in filme, realizeaza emisiuni la radio si scrie scenarii pentru televiziune. Publica in continuare romane si povestiri: Amoroso planeta (Planeta iubitoare, 1983), Historias de hadas para adultos (Basme pentru oameni mari, 1986) si Fábulas de una abuela extraterrestre (Fabulele unei bunici extraterestre, 1988).

In 1991 Daína Chaviano fuge in Statele Unite, fapt care atrage dupa sine interzicerea cartilor ei in tara natala. Se stabileste in Miami, unde lucreaza ca ziarist si traducator pentru publicatia El Nuevo Herald. Incepe sa lucreze la cartile din seria „Havana oculta", care include Gata encerrada (Pisica in cusca, 2001), Casa de juegos (Casa jocurilor, 1999), El hombre, la hembra y el hambre (Barbatul, femeia si foamea, 1998), distinsa in Spania cu Premiul Azorin pentru cel mai bun roman, si La isla de los amores infinitos (Insula iubirilor nesfarsite, 2006), roman ales in 2007 cea mai buna carte de limba spaniola in cadrul Florida Book Awards si tradus pana in prezent in 25 de tari.

Carti publicate de Daina ChavianoPoll

Votati cartea lunii!