Unde sunt? > Acasa > Autori > Marius Chivu

Biografie Marius Chivu


Marius Chivu Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Marius Chivu
Data nasterii: 20 septembrie 1978
Locul nasterii: Horezu, jud. Valcea
Biografie: Marius Chivu este un critic literar roman.

In 1997, a absolvit Liceul Economic si Scoala de Arte, clasa de coregrafie, ambele din Rm. Valcea, iar in 2003 Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti, sectia romana-franceza. A debutat cu recenzii literare in anul 2000 in Romania literara si a colaborat constant la revistele Dilema, Observator cultural, 22, Lettre Internationale si Re:publik.

A alcatuit, adnotat si prefatat diferite antologii de proza scurta. Este, de asemenea, co-autor al proiectului Muzeului Taranului Roman din Bucuresti Arca lui Noe. De la neolitic la Coca-Cola (coordonator Irina Nicolau, Editura Ars Docendi, 2002)

In perioada 2005-2008 a realizat rubrici de carte la televiziunile Antena 3 (Cafeaua cu frisca), TVR Cultural (Se vorbeste despre) si TVR 1 (Tentatii), iar in 2008 a realizat emisiunea ”Citeste & da mai departe!” difuzata de TVR 1.

A debutat in 2012 cu volumul de poezie ”Vintureasa de plastic” (Premiul pentru debut al USR si Premiul pentru debut al revistei ”Observator cultural”. A mai publicat volumul de interviuri ”Ce-a vrut sa spuna autorul” (2013) si jurnalul de calatorie ”Trei saptamini in Himalaya” (2012). A editat antologia ”Best of. Proza scurta a anilor 2000” (2013), a initiat si coordonat proiectul caritabil ”Cartea cu bunici” (2008). Din 2005 este redactor-editor la revista ”Dilema veche”, unde tine cronica literara, si editorialist la revista ELLE.

Carti publicate de Marius Chivu

Cartea cu bunici Cartea cu bunici

Rating:

Sfirsit de sezon Sfirsit de sezon

Rating:Poll

Votati cartea lunii!