Unde sunt? > Acasa > Autori > Philip Pullman

Biografie Philip Pullman


Philip Pullman Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Philip Pullman
Data nasterii: 19 octombrie 1946
Locul nasterii: Norwich, Marea Britanie
Website: http://www.philip-pullman.com/
Biografie: Philip Pullman este un scriitor britanic. A scris seria "Materiile Intunecate", o trilogie fantasy, pe langa alte carti.

Pullman este fiul pilotului Alfred Outram si al lui Audrey Evelyn Merrifield. Familia calatorea foarte mult din cauza locului de munca al tatalui sau, ajungand inclusiv in Zimbabwe, unde a facut si o parte din scoala. Tatal sau a fost ucis intr-un accident de avion in 1953 cand Philip avea 7 ani. Mama sa s-a recasatorit. Odata cu mutarea lor in Australia, Pullman a descoperit benzile desenate, inclusiv Superman si Batman, un domeniu care inca il mai atrage. Din 1957 a facut Scoala Ysgol Ardudwy in Harlech, Gwynedd si a petrecut timp in Norfolk cu bunicul sau. In aceasta perioada, a descoperit cartea Paradis Pierdut a lui John Milton, care urma sa aiba o influența majora in Materiile Intunecate.

Din 1963, Pullman a urmat cursurile Colegiului Exeter, din Oxford. In 1970, s-a casatorit cu Judith Speller in 1970 si a inceput sa predea si sa scrie piese scolare.

A predat part-time la Westminster College, Oxford intre 1988 si 1996, continuand sa scrie. A inceput sa lucreze la Materiile Intunecate in 1993. Primul volum a fost publicat in 1996 si a castigat premiul Carnegie, unul dintre premiile cele mai prestigioase din domeniul literaturii pentru copii si premiul Guardian Children's Fiction.

Pullman a devenit scriitor full-time in 1996.

Carti publicate de Philip Pullman

Luminile nordului Luminile nordului

Rating:Poll

Votati cartea lunii!