Unde sunt? > Acasa > Autori > Nouriel Roubini

Biografie Nouriel Roubini


Nouriel Roubini Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Nouriel Roubini
Data nasterii: 29 martie 1959
Locul nasterii: Istanbul, Turcia
Website: http://www.roubini.com/
Biografie: Nouriel Roubini este profesor de economie la Stern School of Business (New York University) si presedinte al firmei de consultanta economica RGE Monitor. Imediat dupa obtinerea doctoratului in Economie internationala (1988, Harvard School of Business), a inceput sa predea la Yale si a fost inclus in National Bureau of Economic Research si in echipa de consultanti a FMI.

Roubini este printre putinii economisti care au prezis criza din 2008, el vorbind despre pericolul financiar inca de la inceputul anilor 2000. Si-a atras astfel supranumele „Dr Dezastru”, inlocuit ulterior de un altul, cel de „Profet al crizei”. El afirma insa ca este „Dr Realist”.

In 2009, Prospect Magazine l-a votat numarul 2 in randul celor o suta de intelectuali contemporani importanti, iar Foreign Policy l-a plasat pe locul 4 in topul celor o suta de teoreticieni.

A mai scris New International Financial Architecture (2006), Bailouts or Bail-ins? Responding to Financial Crises in Emerging Economies (2004) si Political Cycles and the Macroeconomy (1997).

Carti publicate de Nouriel Roubini

Economia crizelor Economia crizelor

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!