Unde sunt? > Acasa > Autori > Julian Fellowes

Biografie Julian Fellowes


Julian Fellowes Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Julian Fellowes
Data nasterii: 17 august 1949
Locul nasterii: Cairo, Egipt
Biografie: Julian Alexander Kitchener-Fellowes, cunoscut ca Julian Fellowes, este scriitor, actor si regizor de film. A studiat la Ampleforth, Magdalene Colege, Cambridge si Webber Douglas Academy of Dramatic Art. Si-a facut ucenicia la teatrele din Northampton si Harrogate, debutand in piesa A Touch of Spring de Sam Taylor.

Ca actor, cel mai cunoscut rol al sau este incorigibilului Lord Kilwillie din serialul de televiziune Monarch of the Glen, realizat de BBC. A jucat in filme precum Shadowlands alaturi de Anthony Hopkins si Tomorrow Never Dies, cu Pierce Brosnan.

Ca scenarist de televiziune, a realizat scenariile pentru Little Lord Fauntleroy (castigator al unui Premiu International Emmy in 1995) si Print si cersetor (nominalizat pentru premiul BAFTA, 1997), la care a fost si producator.

Scenariul sau de debut a fost Gosford Park, regizat de Robert Altman, recompensat cu numeroase premii, cel mai important fiind Premiul Oscar pentru „Cel mai bun scenariu”.

Julian Fellowes a lucrat de asemenea la Balciul desertaciunilor, cu Reese Witherspoon in rolul principal, si a debutat ca regizor cu propria sa versiune a romanului lui Nigel Balkin A Way Through the Wood (cu Emily Watson, Rupert Everett si Tom Wilkinson).

Ca romancier a semnat pe parcursul anilor ’70 mai multe romane de dragoste sub pseudonimul Rebecca Greville. A debutat sub propriul nume cu Snobii (2004), dupa care a publicat in 2008 Past Imperfect.

Carti publicate de Julian Fellowes

Snobii Snobii

Rating:

Belgravia Belgravia

Rating:Poll

Votati cartea lunii!