Unde sunt? > Acasa > Autori > Denis Robert

Biografie Denis Robert


Denis Robert Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Denis Robert
Data nasterii: 9 mai 1958
Locul nasterii: Moyeuvre-Grande, Thionville-Ouest, Franta
Biografie: Denis Robert este jurnalist francez, romancier, eseist si regizor. Este vestit pentru articolele despre scandalurile financiare si politice pe care le-a scris si pentru jurnalismul neconventional pe care il practica.
A lucrat mai intai la Actuel, apoi se angajeaza, in 1984, la Libération, unde se ocupa cu demascarea unor cazuri de coruptie. Paraseste Libération in 1996, pentru a evita sa cada in rutina. Scrie cartea Pendant les «affaires», les affaires continuent, o meditatie asupra coruptiei, a dificultatilor intampinate de justitie pentru a-si indeplini rolul si asupra minciunii din mediul politic.

Intre 1998 si 2000, scrie patru romane, printre care Fericirea, roman erotic publicat in peste 20 de tari. In 2001, Denis Robert se apropie din nou de jurnalismul de investigatie cu ocazia unei anchete asupra conturilor secrete ale societatii luxemburgheze Clearstream. Aceasta ancheta este prezentata sub forma unei carti ce a facut senzatie (Révélation$) si a unui documentar (Les dissimulateurs) difuzat pe Canal + in ziua ziua aparitiei cartii in librarii.

Carti publicate de Denis RobertPoll

Votati cartea lunii!