Unde sunt? > Acasa > Autori > Ruthanne Lum McCunn

Biografie Ruthanne Lum McCunn


Ruthanne Lum McCunn Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Ruthanne Lum McCunn
Data nasterii: 1946
Locul nasterii: San Francisco
Website: http://www.mccunn.com/
Biografie: Ruthanne Lum McCunn este o apreciata scriitoare americana, cu dubla descendenta, chineza si scotiana. S-a nascut in San Francisco, Chinatown, dar a crescut la Hong Kong. Aici a fost educata si in scolile chinezesti, si in cele britanice, iar in 1962 s-a intors in America pentru a-si completa studiile. A inceput sa scrie la 30 de ani, iar O mie de monede de aur este romanul cu care a debutat trei ani mai tarziu. Un succes de critica, si totodata foarte popular printre cititori, romanul a fost in cele din urma ecranizat si intampinat cu acelasi entuziasm.

Prozatoarea a continuat sa scrie alternand cu usurinta genurile. A publicat o carte pentru copii, Pie Bitter, doua volume de nonfictiune, Sole Survivor si Chinese American Portraits: Personal Histories 1828-1988, si inca trei romane: The Moon Pearl, Wooden Fish Songs si God of Luck, recompensate toate cu premii. Multe dintre romanele ei pastreaza tipul de oralitate propriu povestilor populare din China si limbajul neprotocolar al oamenilor simpli.

In afara de scris, McCunn si-a construit o respectabila cariera de pedagog la universitati de prestigiu precum Cornell University sau Universitatea din San Francisco.

Carti publicate de Ruthanne Lum McCunnPoll

Votati cartea lunii!