Unde sunt? > Acasa > Autori > Patrick Suskind

Biografie Patrick Suskind


Patrick Suskind Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Patrick Suskind
Sex: Masculin
Data nasterii: 26 martie 1949
Locul nasterii: Münsing, in Bavaria, Germania
Biografie: Patrick Süskind (n. 26 martie 1949, Ambach, un sat din comuna Münsing, în Bavaria, Germania) este un romancier german contemporan. Între 1968–1974 a studiat istoria medievală și modernă la München si la Aix-en-Provence (Franța).

Celebritatea i-a adus-o însă primul său roman, Das Parfum. Die Geschichte eines Mörders (1985; trad. rom. Parfumul, Univers, 1989; Humanitas, 2000), care a stârnit senzație si a devenit peste noapte un bestseller internațional. Nu trebuie însă neglijat nici subtitlul acestei opere: „Istoria unui ucigaș”. Este istoria unui criminal în serie, Jean-Baptiste Grenouille, care trebuie să ucidă 25 fecioare pentru a le fura mirosul, cu scopul de a crea parfumul perfect. Ultima victimă este, bineînțeles, cea mai frumoasă și cea mai protejată, tatăl ei chiar îndepartând-o de Grasse, orașul în care se produceau crimele. Era în vârstă de șaisprezece ani și se numea Laure Richis.

A scris scenarii pentru televiziune (este coautor al serialului Kir Royal, extrem de popular în Germania) și a continuat să publice proză: Die Taube (1990; trad. rom. Porumbelul, Humanitas, 2003), Die Geschichte von Herrn Sommer (Povestea domnului Sommer; 1991), Drei Geschichten und eine Betrachtung (Trei povestiri și o reflecție; 1995), Rossini oder die mörderische Frage, wer mit wem schlief (1997, cu Helmut Dietl).

Carti publicate de Patrick Suskind

Parfumul Parfumul

Rating:

Porumbelul Porumbelul

Rating:Poll

Votati cartea lunii!