Unde sunt? > Acasa > Autori > Peter James

Biografie Peter James


Peter James Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Peter James
Data nasterii: 22 august 1948
Locul nasterii: Brighton, Anglia
Website: http://www.peterjames.com/
Biografie: Peter James este unul dintre cei mai cititi scriitori de romane politiste din lume. Dupa ce a studiat cinematografia la Ravensbourne Film School London, Peter James a debutat ca scenarist la televiziunea din Toronto.
Insa ceea ce-si dorea era sa scrie romane politiste, astfel ca debuteaza ca scriitor cu romane de spionaj, urmand apoi bestsellerul Possession (tradus in douazeci si trei de limbi), roman de suspans, in care se intrepatrund doua universuri: crima si paranormalul.
Viu sau mort este primul volum din seria Roy Grace, care mai cuprinde romanele Sa mori frumos!, Aproape mort si Pe urmele mortului. In prezent, aceasta serie se bucura de un enorm succes international.
Ca romancier, s-a impus pe scena literara cu treisprezece volume, care au fost traduse in treizeci si sase de limbi si reflecta pasiunea autorului pentru fenomenele paranormale.
Peter James a fost producatorul executiv al filmului Negutatorul din Venetia (2004) si a colaborat la serialul Bedsitcom, nominalizat la Rose d’Or.
In prezent, lucreaza la ecranizarea bestsellerului Viu sau mort unul dintre cele mai vandute unsprezece romane din Marea Britanie in prima jumatate a anului 2006, pentru care i s-au decernat: Premiul Krimi-Blitz, 2005; Le Prix Polar International, 2006; Le Prix Coeur Noir, 2007.

Carti publicate de Peter James

Aproape mort Aproape mort

Rating:

Ai sa mori maine Ai sa mori maine

Rating:

Sa mori frumos! Sa mori frumos!

Rating:

Viu sau mort Viu sau mort

Rating:Poll

Votati cartea lunii!