Unde sunt? > Acasa > Autori > Catherine Cusset

Biografie Catherine Cusset


Catherine Cusset Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Catherine Cusset
Data nasterii: 1963
Locul nasterii: Paris
Biografie: Catherine Cusset este licentiata in literatura clasica. Intre anii 1991-2002, a predat literatura franceza la Universitatea Yale, dupa care a renuntat la cariera universitara pentru a se dedica in intregime scrisului. Traieste de peste douazeci de ani in Statele Unite; in prezent, locuieste in Manhattan, impreuna cu sotul ei american si fiica, dar isi petrece verile in Franta.

A scris noua romane, aparute la Editura Gallimard: La blouse roumaine, 1990; En toute innocence, 1995 - nominalizat la Prix Goncourt si finalist la Prix Femina; À vous, 1996; Jouir, 1997; Le problème avec Jane, 1999 (Problema lui Jane, Editura Leda, 2008), Grand Prix des lectrices al revistei Elle, 2000 si, de asemenea, finalist la Prix Médicis; La haine de la famille, 2001; Confessions d’une radine, 2003; Amours transversales, 2004; Un brillant avenir (Un viitor stralucit, 2008), Prix Goncourt des lycéens, 2008. Pe langa aceste romane, este si autoarea unei povestiri de succes, insotita de fotografii, New York. Journal d’un cycle, publicata la Mercure de France, precum si a unor lucrari scrise in limba engleza.

Prin romanele sale, traduse in numeroase limbi, in care imbina fictiunea cu elemente de inspiratie autobiografica, Catherine Cusset a devenit un nume de rezonanta pe scena literara franceza.

Carti publicate de Catherine Cusset

Problema lui jane Problema lui jane

Rating:Poll

Votati cartea lunii!