Unde sunt? > Acasa > Autori > Heinrich Boll

Biografie Heinrich Boll


Heinrich Boll Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Heinrich Boll
Data nasterii: 21 decembrie 1917
Locul nasterii: Cologne, Germania
Biografie: Heinrich Theodor Böll a fost unul dintre cei mai proeminenti scriitori germani dupa ce de-al doilea razboi mondial. Romancier si dramaturg, Heinrich Böll a fost laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1972.

A inceput sa scrie din copilarie, a publicat prima carte abia la 30 de ani, iar in 1972, la 55 de ani, a primit Premiul Nobel pentru literatura. S-a nascut in 1917, fiind al optulea copil al unei familii care ura razboiul. Primii bani care i-au cazut in mana a fost o bancnota de un miliard de marci, pe vremea cand tatal lui ridica de la banca bani cu caruta pentru a-si plati ucenicii.

A luptat in al Doilea Razboi Mondial (inclusiv pe teritoriul Romaniei), iar drama provocata de dementa nazista a marcat opera sa. Heinrich Boll este, inainte de toate, un umanist: raspunsul gasit la ororile cu care generatia lui a fost confruntata este credinta in virtutile, demnitatea di posibilitatile omului. A scris deopotriva despre "lucruri marunte" si "lucruri marete," despre "locuinta, vecinatate si patrie, bani si dragoste, religie si mancare," dupa cum o marturiseste el insusi.

Carti publicate de Heinrich BollPoll

Votati cartea lunii!