Unde sunt? > Acasa > Autori > Muriel Barbery

Biografie Muriel Barbery


Muriel Barbery Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Muriel Barbery
Sex: Feminin
Data nasterii: 28 mai 1969
Locul nasterii: Casablanca, Maroc
Biografie: Muriel Barbery, romanciera franceza nascuta in Casablanca, in Maroc, la 28 mai 1969. A studiat la Ecole normale superieure de Fontenay-Saint-Cloud si a obtinut diploma de studii aprofundate in filosofie.

A predat intr-un liceu, apoi la IUFM din Saint-Lo. Muriel Barbery a scris primul sau volum in 2000, Une gourmandise, tradus in douasprezece limbi. Eleganta ariciului, al doilea sau roman, constituie surpriza editoriala a anului 2006: s-a vandut in peste un milion de exemplare si a fost tradus rapid in lumea intreaga.

Succesul la public a fost dublat si de o primire entuziasta din partea criticii, care a rasplatit volumul cu numeroase premii: Prix Georges Brassens in 2006, Prix des libraires, Prix des Bibliotheques pour Tous, Prix Rotary, Prix de l'Armitiere de Rouen si Prix Vivre Livre des lecteurs de Val d'Isere, toate in 2007. Romanul i-a permis autoarei sa figureze in topul celor mai bine vanduti autori ai anului 2007 la nivel international, fiind adaptat pentru marele ecran de Mona Achache, cu Josiane Balasko si Garance Le Guillermic in rolurile principale.

Muriel Barbery marturiseste ca poarta cu ea mereu un exemplar din Razboi si pace, pe care nu inceteaza sa-l reciteasca.

Este fascinata de Japonia, unde si traieste in prezent, la Kyoto.

Carti publicate de Muriel Barbery

O delicatesa O delicatesa

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!