Unde sunt? > Acasa > Autori > Iain M. Banks

Biografie Iain M. Banks


Iain M. Banks Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Iain M. Banks
Data nasterii: 16 februarie 1954
Locul nasterii: Dunfermline, Fife, Scotia
Website: http://www.iain-banks.net/
Biografie: Iain Menzies Banks a studiat literatura engleza, psihologia si filozofia la Universitatea Stirling, pe care a absolvit-o in 1975. Dupa terminarea studiilor, Iain M. Banks a calatorit prin Europa si Maroc, apoi a avut diverse ocupatii, de la tehnician pe o platforma petroliera, la functionar intr-o firma de avocatura londoneza.

A debutat in 1984 cu romanul The Wasp Factory, care i-a adus notorietatea. Imediat dupa aceea, s-a dedicat exclusiv scrisului, producand atat literatura mainstream, cat si science-fiction.

Spectrul lui Phlebas a aparut in 1987 si a fost primul lui roman SF, a carui actiune se petrece intr-o uriasa civilizatie interstelara, Cultura, care exista in paralel cu societatea umana de pe Pamant. In general, Iain M. Banks scrie o carte in trei luni, lucrand sustinut, apoi intra in vacanta pentru restul anului, dedicandu-se numeroaselor sale hobby-uri, cum ar fi automobilele, muzica si pilotarea avioanelor.

Pasi pe sticla este unul dintre romanele autorului care iese din sfera SF, dar care a fost apreciat atat de critici, cat si de admiratorii lui Iain M. Banks.

Carti publicate de Iain M. Banks

Pasi pe sticla Pasi pe sticla

Rating:Poll

Votati cartea lunii!