Unde sunt? > Acasa > Autori > Stephen Donaldson

Biografie Stephen Donaldson


Stephen Donaldson Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Stephen Donaldson
Data nasterii: 13 mai 1947
Locul nasterii: Cleveland, Ohio
Website: http://www.stephenrdonaldson.com/
Biografie: Stephen Reeder Donaldson este un scriitor american de SF, fantasy si romane politiste, cunoscut pentru seria Thomas Covenant.

In copilarie, a petrecut 12 ani in India, unde parintii sai, misionari medicali, se ocupau de ingrijirea leprosilor. Stephen Donaldson a absolvit Colegiul Wooster in 1968, apoi a lucrat intr-un spital din Akron City, intre anii 1968 si 1970.

In 1971 Stephen Donaldson a predat la Universitatea de Stat Kent, a fost redactor si instructor la un atelier literar, iar in 1977 i-au fost publicate Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul. Cronicile au aparut sub forma a doua trilogii, intre 1977 si 1983, in prezent fiind in lucru o tetralogie plasata in acelasi univers. Potrivit actualului sau editor, Putnam, primele doua trilogii s-au vandut in peste 10 milioane de exemplare.

In anul 1977 Stephen Donaldson a obtinut Premiul British Fantasy pentru Blestemul nobilului Foul, iar in 1979 a primit Premiul John W. Campbell pentru cel mai bun scriitor tanar.

A mai publicat numeroase romane science-fiction si politiste, inclusiv sub pseudonimul Reed Stephens. Stephen Donaldson a mai fost recompensat cu Atlanta Fantasy Fair Award (1992), pentru realizari deosebite, WIN/WIN Popular Fiction Readers Choice Award (1991) pentru autorul favorit de fantasy sau President’s Award acordat de International Association for the Fantastic in the Arts (1997).

In anul 2000 a fost onorat cu World Fantasy Award pentru cartea Reave the Just and Other Tales.

Carti publicate de Stephen DonaldsonPoll

Votati cartea lunii!