Unde sunt? > Acasa > Autori > Adrian Suciu

Biografie Adrian Suciu


Adrian Suciu Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Adrian Suciu
Biografie: Adrian Suciu este considerat unul dintre scriitorii importanți afirmați după căderea comunismului în România. Dizident anticomunist la 17 ani (miner pînă la Revoluţie), ziarist incomod după căderea comunismului (multe procese de calomnie cîştigate împotriva unor politicieni români), funcționar parlamentar și guvernamental, Adrian Suciu a fost recent exclus, alături de alți scriitori, din Uniunea Scriitorilor din România pentru vina de a fi criticat public în termeni duri conducerea acestei organizaţii profesionale a scriitorilor care a exclus, în ultimii ani, de 10 ori mai mulți scriitori decît au fost excluși pe întreaga durată a regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu și pentru vina de a cere respectarea principiilor de democrație, legalitate și transparență care trebuie să guverneze activitatea oricărei organizații.

Incomod, intransigent cu prostia, impostura și disoluția morală, Adrian Suciu este un personaj detestat de către establishmentul cultural românesc, cenzurat și interzis dar iubit, în egală măsură, de către publicul său. Autor de romane, poezie şi dramaturgie, cărţile sale se vînd în tiraje notabile şi cunosc ediţii multiple. A cîştigat numeroase premii literare naţionale şi internaţionale. Scrierile sale au fost traduse în ebraică, engleză, franceză, germană, italiană, maghiară etc. Este prezent în numeroase antologii de literatură română contemporană publicate în România sau în străinătate.

Biografia scriitorului Adrian Suciu este ea însăşi un roman, autorul practicînd, de-a lungul vieții, meserii dintre cele mai diverse: miner, electrician, ziarist, consilier de imagine, bişniţar, profesor, editor, consilier parlamentar și guvernamental.

Este activ în domeniul cultural făcînd parte din organismele de conducere ale mai multor asociaţii culturale româneşti care organizează diverse manifestări de profil, de la festivaluri literare naționale și internaţionale pînă la editarea de carte.

Deviză personală: Viaţa se trăieşte fără milă şi fără iluzii!

Carti publicate de Adrian Suciu

Profetul popular Profetul popular

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!