Unde sunt? > Acasa > Autori > Adrian Andrei Rusu

Biografie Adrian Andrei Rusu


Adrian Andrei Rusu Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Adrian Andrei Rusu
Sex: Masculin
Data nasterii: 8 noiembrie 1951
Locul nasterii: Medias
Biografie: Adrian Andrei Rusu este arheolog si istoric medievist la Institutul de Arheologie si Istoria Artei din Cluj, care functioneaza in cadrul Academiei Romane.

Specialist in cercetarea monumentelor istorice medievale si premoderne, al culturii materiale, istoric al Evului Mediu clasic si tarziu, al Transilvaniei.

Este un cunoscut animator de reviste de specialitate (Mediaevalia Transilvanica, Arheologia Medievala), promotor al unor programe de cercetare privitoare la Hategul medieval, elitele medievale romanesti din regatul Ungariei, bisericile medievale (seria "Arhitectura religioasa medievala din Transilvania"), promovarea disciplinelor de medievistica in pagini web (medievistica.ro).

Este autorul unor studii importante in domeniul castelologiei, monasteriologiei, sticlariei si ceramicii de constructie.

Este unul dintre prea putinii specialisti romani cu recunoastere internationala si foarte bune relatii in strainatate, remarcat prin intrasigenĂ…Â£a critica la adresa istoriografiei de specialitate, a institutiilor culturale implicate in gestionarea mostenirii istorice.

Carti publicate de Adrian Andrei RusuPoll

Votati cartea lunii!