Unde sunt? > Acasa > Autori > Adrian Nastase

Biografie Adrian Nastase


Adrian Nastase Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Adrian Nastase
Data nasterii: 22 iunie 1950
Locul nasterii: Bucuresti
Website: http://www.adriannastase.ro/
Biografie: Adrian Nastase este un politician roman, de profesie jurist. A fost prim-ministru al Romaniei intre anii 2000-2004, iar in perioada 2005-2006 a fost presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte executiv al PSD. A fost nevoit sa renunte la aceste doua functii la 15 martie 2006 in urma pierderii sprijinului politic din partea propriului partid. Este casatorit cu Dana Nastase (fosta Miculescu), fiica liderului comunist Angelo Miculescu, si are doi copii: Andrei si Mihnea.

Absolvent al facultatilor de Drept (in 1973) si Istorie-Filozofie (in 1978) de la Universitatea Bucuresti, a trecut pe rand prin mai multe functii, ca jurist, profesor si presedinte al diferitelor organizatii care se ocupa cu dreptul si relatiile internationale.

De asemenea, Adrian Nastase mai este si membru al Societatii Franceze de Drept International si al Societatii Americane de Drept International.

Ca autor s-a remarcat prin peste 150 de studii de Drept international, publicate in reviste din tara si strainatate, fiind autorul si a peste 140 de comunicari si expuneri prezentate la intalniri internationale.

Carti publicate de Adrian Nastase

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!